Edward Rutherfurd: New York

Könyvajánló

Amikor ezt a könyvet a kezembe vettem, azt gondoltam, hogy bizonyára soha nem érek majd a végére. Emellett különböző kérdések is megjelentek a fejemben. „Hogyan lehet ennyit beszélni egy városról? Hogyan nem fogom megunni?” Fittyet hányva a kételyekre, izgalmas történelmi és családregénynek ígérkezett. Amikor elkezdtem olvasni, le se tudtam tenni. Edward Rutherfurd elintézi, hogy kezdetektől fogva lebilincseljen, magával ragadjon a regény. A szereplőket tapasztalatom szerint kiválóan ragadja meg, híres személyek karakterét, a helyszíneket és az eseményeket is. A kételyeim rögtön elszálltak, mint egy madár, és rövid időn belül be is fejeztem a vaskos könyvet. A szóhasználat, a különböző izgalmak, a hétköznapiság, a hangulat lenyűgözött. Egy város alakulását mutatja be a regény, így bele csöppenünk korszakokba, melyek jellegzetességei ámulatosan pontosak. Kifejezetten jó érzés volt ezt a regényt olvasni. A vaskos könyv nekem megtanított sok mindent. Ilyen volt például, hogy bárki tud tenni a jó ügy érdekében, soha nem szabad feladni és ha a dolgok nem is úgy alakulnak, ahogy várnánk, sok esetben jobbat kapunk mint terveztük? Anynit érdemes még tudni a könyvről, hogy több részből áll, ezek a részek nem függenek össze, bármelyikkel kezdhetjük és tetszés szerinti sorrendben olvashatjuk. 
Kinek ajánlom? A történelem kedvelőinek, akik most olvasnak először családregényt, aki szereti a családregényt, aki elemezné szeretné az amerikai város alakulását, akár az ott élő embereket, akit lenyűgöznek a korszakok sajátosságai, aki nyitott kultúrák felé, aki el szeretne oda látogatni. És nem utolsó sorban, annak aki szeret olvasás közben kalandozni, izgulni.
Ha felkeltettem az érdeklődésed, keresd a könyvet a boltokban, ha pedig már olvastad, írd le a tapasztalataidat ezzel kapcsolatban. :) 
new_york-6d87faf6-d702-3c33-848e-5c5145fb97de.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tasa.blog.hu/api/trackback/id/tr716632780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása